Noutati

Stația ITP Casa Auto rămâne deschisă. Păstrează-ți mobilitatea

Atenție! ITP-ul nu se prelungește automat în perioada stării de urgență. Atelierele de reparații Casa Auto și stația ITP rămân deschise

Mobilitatea rămâne o prioritate în această perioadă dificilă, mai ales pentru cei care asigură transportul de bunuri sau cei care asigură serviciile de strictă necesitate. Pentru șoferii care au nevoie de servicii de reparații, revizii și ITP, atelierele autorizate Casa Auto și Stația ITP Casa Auto Valea Lupului rămân în continuare deschise, cu programări prealabile la tel.: 0232 933.

Obligativitatea înnoirii ITP-ului a stârnit dezbateri în această perioadă, de aceea venim cu lămuriri din surse autorizate.

Inspecția Tehnică Periodică a autovehiculului rămâne obligatorie chiar dacă Ordonanța Militară Nr. 3 stipulează că „Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență”.

ITP-ul este un document care nu este eliberat doar de către o autoritate a statului (în acest caz RAR) – marea majoritate fiind eliberate de stații ITP – societăți comerciale, iar înnoirea sa rămâne obligatorie chiar în condițiile măsurilor restrictive privind circulația persoanelor.

Grupul de comunicare strategică a transmis că șoferii care au ITP-ul aproape de data de expirare, se pot deplasa pentru efectuarea inspecției la stațiile dedicate având completată declarația pe proprie răspundere, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităților de bază ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere.

Acte necesare pentru efectuarea Inspecției Tehnice Periodice:

  • Certificat de înmatriculare al autovehiculului (talonul) – original, sau după caz, autorizația provizorie de circulație
  • Actul de identitate al conducătorului auto – original
  • Poliță R.C.A. (Asigurare de Răspundere Civilă Auto) valabilă la data inspecției – original
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – original

Echipa Casa Auto rămâne la dispoziția clienților săi și a șoferilor care au nevoie de servicii de reparații, revizii și ITP, prin atelierele autorizate Casa Auto din Șos. Păcurari, nr. 177, Centrul Tehnic din Lețcani nr. 1115, și Stația ITP Casa Auto Valea Lupului nr. 10, DN 28.

Pentru informații și programări, apelați numărul de telefon unic: 0232 933.

inapoi